DE PROFUNDİS / ATEŞLİ FANTEZİLER

Küçük Mücahit Projeleri, 2008 yılında kendilerine, yaşadıkları ülkeye, yaşamadıkları ülkelere, dünyaya, ahirete dair sıkıntıları olan adeta sinir küpü iki herif, derdini döksün diye kuruldu. İsimlerinin Ertuğ Altınay ve Ufuk Şenel olduğu rivayet ediliyor. İki Süper Küçük Mücahit Projesi birden, ilk işleri. Eylemleri sürecek!

DE PROFUNDİS
Solo 1
Koreografi – reji: Ufuk Şenel
Metin: Oscar Wilde ‘de profundis’ Oscar Wilde aynı adlı eserinde, iç dünyasındaki çelişkileri tüm açıklığıyla ortaya koyarken; suç, ceza, estetik ve vicdan gibi konularda kendi yıkımını tekrar tekrar yaşar. Metin ve hareket arasında ilişki kurmayı hedefleyen bu çalışma ise; metnin bedendeki imajlarını araştırır ve metnin çağrıştırdığı mekan içinde devinir. Eklektik ve tekrarcı hareket dizgeleri ile kendi anlatımını kurar. Müzik, görüntü ve sesi birbirlerinden bağımsız bir kurguyla ilişkilendirir. Seyredeni ise sözcüğe, tekrara, riske ve karanlığa çağırır.

ATEŞLİ FANTEZİLER
Solo 2
Kavramsal Tasarım: R: Ertuğ Altınay
Koreografi - reji: Ufuk Şenel & R. Ertuğ Altınay
Metin: Büyük Türk siyasetçileri
Ses: Defne Sandalcı
Ateşli Fanteziler, Türklük haline dair bir iş. Devletin, vatandaşlığın, özneliğin her şeyden önce birer fantezi olarak üretildiği tezinden yola çıkarak Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli siyasetçilerinin sözlerinin izini süren metniyle Türk olmanın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın, bu topraklarda yaşamanın ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Uğrunda ölünen, öldürülen bu en ateşli fantezileri bambaşka bir çerçevede tekrar sunarken izleyicisinin de performans sınırları içinde kalmak istemeyen bu serüvende ona katılacağını hayal ediyor.
www.kucukmucahitlerprojeleri.blogspot.com

13 Mayıs 2008 Salı 20:00
Eski Galata Köprüsü/alt

Hiç yorum yok: